HABERLER

Türkiye’nin Mühendis Kızları, Sürdürülebilirlik Fikirleriyle Ideathon’da Yarıştı

Türkiye'nin Mühendis Kızları (TMK) projesindeki öğrenciler, sertifika programları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen ‘Ideathon’da Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından “SKA 11: Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” için yarıştı.

TMK programı kapsamında katılımcılar, Teknolojide Kadın Derneği (Wtech) iş birliğinde tasarlanan “Teknoloji Odağında Sürdürülebilir Liderlik” sertifika programından faydalanıyor. Sertifika programı kapsamında; AR-GE, inovasyon, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, analitik ve yaratıcı düşünme alanında farklı eğitimler alan öğrenciler, Ideathon ile aldıkları eğitimi pratiğe dökerek, uygulanabilir ve bölgesel sorunlara çözüm üreten proje fikirleri geliştirme fırsatı buluyor.

Ideathon'da yarışan 9 TMK takımı, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından 11.si olan “Sürdürülebilir Şehirler ve Topluluklar” başlığına uygun fikirler üretti ve finale kalan 5 takım projelerini jüri üyeleri ile paylaştı. Sunulan projelerde özgünlük, yaratıcılık, sürdürülebilirlik, uygulanabilirlik, katma değer, sunum teknikleri ve takım çalışması kriterleri değerlendirildi.

Dereceye giren projeler arasında, kargo poşetlerinin kullanımının azaltılmasını hedefleyen “W – Cycle” birinci oldu. İkincilik “Tarımda Sürdürülebilirlik” projesine, üçüncülük ise deprem anında can kaybının azaltılmasına yönelik sesli bir uyarı sistemi geliştiren “Minimum Risk” projesine verildi.

Türkiye'nin Mühendis Kızları 6. İstanbul Buluşması'nda Bir Araya Geldi!

13-15 Mayıs 2022 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye’nin Mühendis Kızları (TMK) 6. İstanbul Buluşması kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanındaki 37 üniversiteden 150 mühendislik öğrencisi; TMK mezunları, mentorları, koçları ve konuk konuşmacılarla buluştu.

Açılış konuşmalarını Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton’ın yaptığı buluşmada; NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu AVT Paneli Destek Komitesi Başkanı Prof. Dr. Melike Nikbay; Eczacıbaşı Topluluğu Grup CEO’su Atalay Gümrah; Limak Yatırım Projeler Direktörü Reşit Yıldız; Women in Games TR Kurucusu Simay Dinç; Teknolojide Kadın Derneği Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Öney ve Oyuncu Hande Ataizi ilham verici tecrübelerini Türkiye’nin Mühendis Kızları’yla paylaştı.

Birbirinden değerli konuşmacıları dinleme fırsatı bulan öğrenciler ayrıca; sosyal inovasyon, sosyal girişimcilik ve toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda zenginleştirici eğitimler aldı. Takım ruhunu geliştirmeyi amaçlayan bisiklet yapım atölyesi gibi etkileşimli faaliyetlere ev sahipliği yapan etkinlikte, Türkiye’nin Mühendis Kızları, atölyede ortaya çıkan bisikletleri Darüşşafaka’ya bağışladı.

Türkiye’nin Mühendis Kızları Seslerini Kendi Şarkılarıyla Duyuruyor!

Türkiye’nin Mühendis Kızları, 5. İstanbul Buluşması’nda Avrupa Müzik’in desteğiyle gerçekleştirilen atölyede müzik grubu Gripin ile kendi şarkılarını yazıp, besteledi. #ŞimdiBizimZamanımız diyen Türkiye’nin Mühendis Kızları, mühendislik okumak isteyen ve/veya okuyan tüm genç kadınlara rol model olarak, mesleklerin cinsiyeti olmadığını ve kadınların her sektörde başarılı olabileceğini söylüyor. Keyifli dinlemeler!

Türkiye’nin Mühendis Kızları’na destek veren Mesut Özil’e çok teşekkür ederiz!

Dünyaca ünlü futbolcu Mesut Özil, toplumsal konularda farkındalık yaratmak amacıyla sosyal medya hesaplarından yürüttüğü #YourStoryOurVoice kampanyası kapsamında “Türkiye’nin Mühendis Kızları” projesine de yer verdi. İnşaat Mühendisi Kübra’nın hikayesini paylaştığı videoyla mesleklere yönelik kalıp yargılara dikkat çekerek, kadınların mühendislik alanında daha fazla yer almalarını destekledi.

Türkiye’nin Mühendis Kızları İstanbul’da buluştu. Mühendislikte cam tavanları yıkan kızlar 5’inci yılında.

14-15-16 Şubat 2020 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz 5. İstanbul Buluşması’nın ilk gününde öğrencilerimiz İpek Aral ile Mühendislikte Liderlik Sertifika Programı’nın bir modülü olan “Başarılı İş Görüşmesi” eğitimi aldı.

Buluşmamızın ikinci gününde, Türkiye’nin dört bir yanından İstanbul’a gelen öğrencilerimiz, mentorları, koçları ve değerli misafirlerimizle bir aradaydı. Açılış konuşmalarını Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Sukhrob Khojimatov ve T.C. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadının Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu’nun yaptığı buluşmada; Jacobs Deprem Mühendisliği Teknik Grubu Eşbaşkanı Dr. Menzer Pehlivan, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, TurkishWIN ve BİnYaprak Kurucusu Melek Pulatkonak, A Milli Kadın Voleybol Takımı ve Vakıfbank Başantrenörü Giovanni Guidetti, Oyuncu Belçim Bilgin, Yazar ve Yaşam Atölyesi Kurucusu Aret Vartanyan ve Uzman Psikolog Leyla Varan ilham verici hikayelerini ve tecrübelerini öğrencilerimiz ile paylaştı.

Buluşmamızın son gününde ise UNDP Türkiye Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Dr. Gökçe Bayrakçeken’in düzenlediği panele katılan öğrencilerimiz, ardından müzik grubu Gripin ile birlikte Türkiye’nin Mühendis Kızları şarkısını yazıp besteledi!

Türkiye’nin Mühendis Kızları, eğitimler, ilham veren konuşmalar ve sürpriz etkinliklerle üç gün süren 5. İstanbul Buluşması’ndan değerli bilgiler ve güzel anılarla ayrıldı.

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülü

Türkiye’nin Mühendis Kızları, 11. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nde Altın Başarı Ödülü Aldı.

Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği’nin düzenlediği 11. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi, iş dünyasının seçkin isimleri, uzmanlar, akademisyenler ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin katılımıyla Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşti. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na değer katan şirketlerin ödüllendirildiği zirvede Türkiye’nin Mühendis Kızları, toplumsal cinsiyet eşitliği hedefine katkı sağladığı için altın başarı ödülüne layık görüldü.

TMK Talks Nisan 2020 Konuğu: Turgay Adıyaman!

Saffron Brand Consultants Türkiye, Rusya ve Orta Asya Direktörü Turgay Adıyaman ile kişisel marka ve marka konumlandırma hakkında konuştuk.

TMK Talks Mart 2020 Konuğu: Itır Erhart!

Adım Adım’ın kurucusu ve akademisyen Itır Erhart ile gönüllülük ve toplumsal cinsiyet hakkında konuştuk.

TMK Talks Şubat 2020 Konuğu: Ali Gizer!

Araştırmacı ve Sürdürülebilirlik Danışmanı Ali Gizer ile çalışmalarını, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını ve gençlere önerilerini konuştuk.

TMK Talks Mayıs 2019 Konuğu: Şadiye Yalçın!

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şadiye Yalçın ile kariyer yolculuğu ışığında deneyimlerini ve gençlere önerilerini konuştuk.

TMK Talks Haziran 2019 Konuğu: Mehmet Onarcan!

Girişimci, Melek Yatırımcı, Mentors Network Kurucu Ortağı Mehmet Onarcan ile start-up dünyası ve inovasyon odaklı girişimcilik hakkında konuştuk.

1 2 3 4
SOSYAL MEDYADA BİZİ TAKİP EDİN